hu +36 1 460 68 79 1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3. [email protected]

Nagy Tímea mérkőzés nélkül győzött, míg három fiatal hölgy ezüstig jutott a Bocskain

A női döntőkre, valamint a férfiak utolsó elődöntőire került sor 66. Bocskai István Emlékverseny negyedik versenynapján Debrecenben. Nagy Tímea mérkőzés nélkül lett aranyérmes, lengyel ellenfele nem tudta vállalni a mai napi küzdelmeket. Bundovics István és Hegyi Barnabás döntőbe jutott, míg tizenéves női tehetségeink, Varga Beáta, Pálfi Viktória és Hoffmann Réka egyaránt ezüstérmesek lettek.

A Magyar Ökölvívó Szakszövetség egy kis show-t is rendezett a női döntők előtt, a magyar boksz hangja, Takács Péter bemutatta a napi programot, a döntősöket, méltó módon tisztelegve a verseny hagyományai előtt. Az IBA ezüst kategóriájú versenye egyben teszt is a jövőre nézve, a sikeres női döntőket holnap a férfiak címmeccsei követik.

Összesen 61 női és 67 férfi versenyző érkezett meg a Hajdúságba, tizenhat országot, valamint három kontinenst képviselve. Anglia, Ausztria, Belgium, Brazília, Csehország, Fehéroroszország, Horvátország, Lengyelország, Magyarország, Montenegró, Mozambik, Szerbia, Szlovákia, Törökország, Ukrajna, és Wales versenyzői bokszolnak az idei Bocskai emlékversenyen.

Danyi Dániel közel volt a győzelemhez, és mindent kiadott magából

Danyi Dániel volt az első ringbe lépő magyar a negyedik versenynapon, aki ezúttal már a kisváltósúlyban (63.5kg) szerepel. A 21 esztendős egri versenyző egy tőle is fiatalabb walesi tehetséggel nézett farkasszemet, Romeo Costa ugyanúgy az U22-es Európa-bajnokságra készül, mint Danyi Dániel. A magyar versenyző a ring közepét próbálta uralni, és irányítani akart, de a walesi remekül mozgott lábon. Danyi a második menet végén egy szép támadás sorozattal elkapta a walesi tinit, és nagy iramit diktált a harmadikban is, de megosztott pontozással Costa jutott be a döntőbe.

Tallósi Peti bronzérmes, nem sikerült a bravúr a brazil klasszis ellen

Tallósi Petinek jutott az egyik legnehezebb ellenfél a negyedik versenynapon, felnőtt magyar bajnokunknak a vb-ezüstérmes és ifi olimpiai bajnok brazil Keno Machado ellen kellett ringbe lépnie. Machado remekül tartotta a távolságot, és gyors beugrásokkal ért el találatokat, míg Tallósi az erejét próbálta kihasználni. A skót mérkőzésvezető intette a harmadik menetben a magyar ökölvívót, amely tovább növelte Machado előnyét. A dél-amerikai klasszis nem vállalt túl sok kockázatot az elődöntőben, de biztos győzelmet aratott, míg Tallósinak maradt a bronzérem.

Felföldi Laci partiban volt az olimpiai bronzérmes brazillal szemben

Felföldi László még nagyon fiatalnak számít a szupernehézsúlyban (+92kg), de minden évben előrelép egy kicsit, mind technikailag, mind erőben. Nagyon nehéz feladatot kapott a Bocskai elődöntőjében, az olimpiai bronzérmes brazil Abner Junior Teixeira jutott neki. Ellenfele Tokióban még a nehézsúlyban (91kg) lett érmes, azóta eggyel feljebb lépett, és sebességben sokaknak gondot okoz. Laci nem tartott a dél-amerikai riválistól, az első menetben el is találta a brazilt, de ellenfele nagyobb rutinja kidomborodott az elődöntőben, így Felföldi is bronzérmet szerzett.

Varga Beáta bizonyította tehetségét, és ezüstérmes a Bocskain

Varga Beáta nagy meglepetésre jutott be a Bocskai Emlékverseny döntőjébe, egy sokkal rutinosabb lengyel ökölvívót győzött le. A 18 esztendős tehetség a fináléban egy másik, még tapasztaltabb lengyellel került össze, Wiktoria Rogalinska az elődöntőben Lakotár Hannát búcsúztatta. Az első menetben az idősebb lengyel igyekezett többet mozogni, de Bea felvette a ritmust a következő felvonásban, annak ellenére, hogy ez mindössze a második felnőtt nemzetközi mérkőzése. Rogalinska rutinja érvényesült az összecsapáson, de Bea minden dicséretet megérdemel, mert nem volt nagy különbség kettejük között.

Hoffmann Réka ezüstérmes Debrecenben

A nap utolsó ringbe lépő magyarja, a 19 esztendős Hoffmann Réka volt, aki 2020-ban váratlanul megnyerte a felnőtt országos bajnokságot, és azóta több nemzetközi eseményen is szerepelt. Rékának egy 20 évvel idősebb török ellenfél jutott, a vb-ezüstérmes Sennur Demir jutott a döntőben, és Alvics Gyula tanítványa ezúttal jobban próbálta beosztani az erejét. Nehezen állta a török rohamokat, és edzője a második menetben feladta a mérkőzést, így Réka is ezüstérmet szerzett a Bocskai Emlékversenyen.

A szövetségi kapitány napi értékelése

„A negyedik napon a női döntőket, és férfi elődöntőket rendeztek meg a Bocskai emlékversenyen. Bundovics István és Hegyi Barnabás ellenfelei nem tudtak ringbe lépni, így ők mérkőzés nélkül jutottak döntőbe. Danyi Dani walesi ellenfelével szemben egy jó meccset vívott, és úgy látom, hogy kezd beérni a felnőtt mezőnybe. A walesi a harmadik menetben többet talált tisztán, így ő vitte el a győzelmet. Nem sok kellett volna pluszban, hogy megnyerje ezt a mérkőzést, de elégedett vagyok Danival, mert látom rajta a fejlődést. 21-én kezdjük a felkészülést az U22-es Európa-bajnokságra, Ő is a keret tagja.

Tallósi brazil ellenfele klasszis volt, és bár komoly küzdelem alakult ki, nem lehet szép meccsnek nevezni ezt az elődöntőt. Sem Péter, sem a brazil sem bokszoltak tisztán, de ehhez ketten kellettek. Sok nemzetközi mérkőzésre van szüksége Petinek. Bízom benne, hogy Tallósi is fejlődni fog a jövőben.

Felföldi Laci kicsit határozatlan volt az olimpiai bronzérmes brazillal szemben, amely valahol érthető is. Ő fejlődőképes, minden egyes edzőtábor hasznos a számára, amelyek során szembe tűnő a fejlődése. Itthon a súlyában nagyon jó partnerek vannak idehaza is, és ahogy jön a technikai tudás, és tapasztalat, biztos vagyok benne, hogy jönni fog a magabiztosság is. A papírforma sem Tallósinak, sem Felföldinek nem kedvezett, és sajnos nem tudtak meglepetést okozni.

A női döntők folyamán Varga Beáta lépett ringbe elsőként. Nagyon fiatal versenyző, de továbbra is tartom, hogy figyelnünk kell rá, és lehetőséget is adunk neki a jövőben. A döntőbeli ellenfele nagyon érett volt, jelentős ring tapasztalattal, ez látszott minden megmozdulásán. Beának nagy szíve van, mindig mindent belead. Természetesen sokat kell fejlődnie, de jó adottságokkal rendelkezik, és a jövőt jelentheti.

Nagy Timi döntője sajnos elmaradt, így az utolsó magyarként Hoffmann Réka bokszolt, de neki még most sok volt ez a rutinos török ökölvívó. Abszolút egyetértek Alvics Gyula edző döntésével, aki feladta a mérkőzést a 2. menetben. Az U22-es Európa-bajnokság előtt így kell gondolkozni. Réka egy értékes fiatal versenyző, a felnőtt mezőnyben még újonc, de sok tapasztalatot kell még gyűjtenie neki is. Ő is jó alapanyag, értéknek tartom.

A női versenyzők közül Varga Beáta kellemes meglepetést okozott, és fejlődést láttam Szűcs Szabinán is ezen a Bocskai emlékversenyen.” nyilatkozta Bertók Róbert szövetségi kapitány a negyedik versenynapról.

Közelgő események