hu +36 1 460 68 79 1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3. [email protected]

Mindkét bírónk, Szűcs Veronika és Béki Piroska döntőt vezethettek a Nemzetközösségi Játékokon

A 22. Brit Nemzetközösségi Játékokra az angliai Birminghamben került sor, amelynek magyar érdekeltségét Szűcs Veronika és Béki Piroska biztosította. Mindkét bírónk kiválóan működött a grandiózus eseményen, amely a nyár egyik legfontosabb eseménye volt a nemzetközi versenynaptárban.

A Nemzetközi Ökölvívó Szövetség (IBA) biztosította a multisport eseményre a bírókat, amelyen első alkalommal fele-fele arányban, 50-50%-ban férfiak és nők működtek. A Brit Nemzetközösségi Játékokon részt vett az IBA Bíróbizottságának a vezetője, az új fejlesztési igazgató, a skót Chris Roberts is.

Mindkét nemzetközi szinten magasan jegyzett bírónk vezethetett döntőt a Nemzetközösségi Játékokon, amely közel olimpiai szintű esemény a versenynaptárban, és ugyanúgy csak négyévente kerül megrendezésre.

Béki Piroska a női 70kg-os finálét vezethette, a walesi Rosie Eccles négy évvel korábbi ezüstjét aranyra válthatta, döntő fölénnyel győzte le az ausztrál veteránt, Kaye Scott-ot. Szűcs Verának is női döntő jutott, a könnyűsúlyúak (60kg) küzdelmében az északír világbajnok hölgy, Amy Broadhurst kezét emelhette a magasba.

Több mint 5000 sportoló szerepelt 72 országból a Játékokon, és 20 sportágban 280 aranyérem került kiosztásra. A Brit Nemzetközösségi Játékokon bokszeseményén összesen 231 ökölvívó szerepelt, 55 országot képviselve, mind az öt kontinensről.

Tizenhat súlycsoportban avattak bajnokot, hatot a hölgyek, tízet az urak között a Játékokon, és rengeteg néző volt kíváncsi az ökölvívók küzdelmeire, minden nap közel telt ház fogadta a versenyzőket.

Észak-Írország lett a csapatverseny első helyezettje öt aranyéremmel, míg India és Skócia egyaránt 3-3 elsőséget szerzett Birminghamben. A házigazda angolok és a walesiek két aranyérmet gyűjtöttek be, a tizenhatodik utolsó aranyérem Kanadáé lett. Az afrikai országok ugyan nem szereztek első helyezést a Játékokon, de a megszerezhető 64-ből összesen 19 érmet gyűjtöttek be az ökölvívó csarnokban.

Közelgő események