hu +36 1 460 68 79 1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3. [email protected]

Kozák Kevin magabiztosan mutatkozott be a Junior Nemzetek Kupáján

A szerbiai Junior Nemzetek Kupáján egy magyar versenyző volt érdekelt az első versenynapon, Kozák Kevin idei magabiztosságát hozva könnyedén győzte le helyi, szerb ellenfelét, és ezzel már biztosan érmes az erős nemzetközi tornán.

Vrbas kisvárosa a házigazdája a versenynek, mint a korábbi években, a magyar csapat ezúttal is szerepel az eseményen, juniorjaink közül a legjobbak kaptak szerepet. A Junior Nemzetek Kupája egy új esemény az európai versenynaptárban, ez a hatodik alkalom, amikor a szerbiai nemzetközi torna megrendezésre kerül.

Összesen 28 lány és 107 junior fiú ökölvívó szerepel a szerbiai nemzetközi tornán, összesen 18 nemzetet képviselve. Albánia, Ausztria, Azerbajdzsán, Belgium, Bosznia és Hercegovina, Bulgária, Ciprus, Csehország, az Egyesült Államok, India, Izrael, Kazahsztán, Magyarország, Olaszország, Románia, Szlovénia, Szerbia és Új-Zéland szerepel az eseményen, amelyen így négy kontinens is képviselteti magát.

Kozák Kevin az idei évben hatalmas fejlődésen ment keresztül, sok mérkőzést vívott, és a tavalyi junior Eb-tapasztalatait is alaposan kamatoztatta. A szerb Nermin Mujdragics ellen kétséget sem hagyott afelől, hogy minden szempontból sokkal képzettebb, jobb ökölvívó. Kevin úgy nyert egyhangú pontozással a hazai versenyző ellen, hogy a mérkőzésvezető, és három pontozóbíró is szerb volt.

„Kozák Kevin egyhangú pontozással lépett tovább a legjobb négy közé az első versenynapon. Határozott, tiszta ütésekkel, irányította végig a mérkőzést. Az utolsó menetben ugyan a koncentrációja csökkent, de kétség sem fért a győzelméhez,” nyilatkozta az első versenynapról Ancsin Katalin.

A magyar csapat első napi eredménye a Junior Nemzetek Kupáján

Junior fiú 52kg: Kozák Kevin – Nermin Mujdragics (szerb) 5:0

A magyar csapat második napi mérkőzései Junior Nemzetek Kupáján

Junior lány 63kg: Muncz Kata – Christina Ntzaragian (ciprusi)

Junior fiú 57kg: Frank Dániel – Mahammadali Kaszimzade (azeri)

Junior fiú 70kg: Nileborg Krisztián – Eduard Muset (román)

Közelgő események