hu +36 1 460 68 79 1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3. [email protected]

Kapcsos Bianka volt a legközelebb a bravúrhoz a serdülő Eb harmadik napján

A serdülő Európa-bajnokság harmadik napja nem hozott sikereket a magyar csapat számára, a lányok küzdelmeire került sor, de ketten is nagyon szoros mérkőzésen maradtak alul a törökországi Erzurumban.

Horváth Dzsenifer elsőéves a serdülők között, remek technikai képességekkel rendelkezik, de még újonc a nemzetközi mezőnyben. Az angol Serena Mali nagyobb ütőerővel rendelkezett, agresszívabb bokszot mutatott be, és legyőzte a 13 éves magyar lányt, de Dzsenifer 2023-ban is serdülő korú, így ez még csak a karrierje legeleje.

Petrimán Patrícia igazi bokszcsaládban nevelkedett, így nem meglepő, hogy már szerepet kapott ezen a serdülő Európa-bajnokságon. A 44kg-ban szereplő Patrícia egy sokkal rutinosabb ukrán ökölvívó ellen mutatott be szép dolgokat, de ez még kevés volt az üdvösséghez. Kapcsos Bianka állt a legközelebb a meglepetéshez, ellenfele, a szintén ukrán Diana Dudin három pontozónál nyert, így a legszorosabb különbséggel kapott ki.

Albánia, Anglia, Azerbajdzsán, Bosznia és Hercegovina, Bulgária, Csehország, Észtország, Görögország, Grúzia, Horvátország, Írország, Izrael, Koszovó, Lengyelország, Lettország, Litvánia, Magyarország, Moldova, Németország, Olaszország, Örményország, Románia, Skócia, Szerbia, Szlovákia, Szlovénia, Törökország, és Ukrajna küldte el legjobbjait a serdülő Európa-bajnokságra.  

„A mai versenynapunk nem úgy sikerült, ahogy elterveztük. Horváth Dzsenifer angol, Petrimán Patrícia ukrán, míg Kapcsos Bianka szintén ukrán lánytól szenvedett vereséget. Az elsőéves Dzsenifer RSC-vel kapott ki, míg Patrícia és Bianka pedig pontozással.

Bianka nagyot mérkőzött, de az is csak egy tisztes 3-2-es vereséghez volt elég, nem tudta megfordítani a mérkőzést. Holnap öt serdülő fiunk fog megmérkőzni a továbbjutásért, mozgalmas napra számítok,” nyilatkozta Dorkó Péter a harmadik versenynapot követően.

A serdülő Európa-bajnokság harmadik napi eredményei

Leány 42kg: Horváth Dzsenifer – Serena Mali (angol) – döntő fölényes vereség a második menetben

Leány 44kg: Petrimán Patrícia – Hrisztina Szemenyiv (ukrán) 0:5

Leány 51kg: Kapcsos Bianka – Diana Dudin (ukrán) 2:3

A serdülő Európa-bajnokság negyedik napi párosítása

Fiú 44kg: Nagy Kornél – Ivan Mironjuk (ukrán)

Fiú 48kg: Dóró Levente – Furkan Avar (török)

Fiú 52kg: Brázovics Tamás – Artur Arakeljan (örmény)

Fiú 54kg: Frank Dominik – Patryk Dudek (lengyel)

Fiú 66kg: Tószegi Ferenc – Salih Babahanoglu (török)

Közelgő események