hu +36 1 460 68 79 1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3. [email protected]

Bernáth Attila címet védett a Musztafa Hajrulahovics Tornán

Bernáth Attila címvédésével magyar aranyéremmel zárult a Musztafa Hajrulahovics nemzetközi emlékverseny a bosnyák fővárosban. Virbán Martin nagyon közel volt szintén a sikerhez, de Gerzsenyi Istvánnal együtt ezüstéremmel zárta a tornát. Csapatunk Virbán Gábor, Fodor Milán, Provics Gergő, és Baracsi Dániel révén további négy bronzéremmel zárta a szarajevói versenyt,

Virbán Martin szép győzelemmel jutott be az 51kg-osok döntőjébe, ahol az ír Sean Mari várt rá az aranyéremért. A 24 éves magyar bajnok sérüléséből ezen a versenyen tért vissza, és nagyon közel állt ahhoz, hogy borítsa a papírformát az ír ökölvívó ellen. Martin megosztott pontozással, a lehető legkisebb különbséggel kapott ki, így ezüstéremmel tért vissza a nemzetközi vérkeringésbe.

Második döntősünk, Bernáth Attila címvédőként érkezett a Musztafa Hajrulahovics emlékversenyre, ezúttal az 54kg-osok között szerepelt Szarajevóban. Virbán Gábor legyőzését követően jordán riválissal bokszolt a döntőben, amelyet szépen meg is oldott. Bernáth Attila technikailag, és taktikailag is képzettebb volt, így győzelme, és címvédése abszolút megérdemelt.

A sokat fejlődő Gerzsenyi István az osztrák Esad Avdic, valamint a szlovák Ladislav Horvath legyőzésével jutott el a 71kg-osok döntőjébe. Gerzsenyi a döntőben a jordánok legjobbja, a súlycsoport egyik klasszisa ellen lépett ringbe. Zeyad Eshaish olimpikon volt Tokióban, nyerte az ázsiai kvalifikációs tornát, és tavaly a belgrádi Vb-n a kétszeres olimpiai bajnok kubai Roniel Iglesias ellen is győzni tudott. Gerzsenyi mindent beleadott ebbe a mérkőzésbe, de Eshaish még túl nagy falat volt számára, így ezüstérmet szerzett Szarajevóban.

A magyar csapatot kilenc ökölvívó, Bertók Róbert szövetségi kapitány, valamint ifjabb Gedó György és Vörös Péter edzők alkották. A kilenc versenyzőből hét végül éremmel zárta a Musztafa Hajrulahovics nemzetközi emlékversenyt.

51 kg Virbán Martin vs Sean Mari (IRL)

Martin ellenfele egy ügyes ír versenyző volt. A mérkőzés nagyon kiegyenlített volt mind a három menetben. Martin csak részben tudta végrehajtani a taktikai utasításokat, és az ellépések valamint leforgások helyett párszor leragad lábon, ami nyomán kevésbé volt hatékony egyes helyzetekben. Ezzel együtt is jobb teljesítményt nyújtott mint az ezt megelőző mérkőzésen, és jobban be tudta osztani az erejét is. Idő kell számára, hogy a – betegségéből és sérüléséből adódó – elmúlt hónapok meccshiányait pótolni tudja. Véleményem szerint Martin kezét is felemelhették volna, olyan kiegyenlített volt a mérkőzés. Örülök, hogy végre ő is becsatlakozott a válogatott munkájába.

54 kg Bernáth Attila vs Jebril Mahdi Mohammad (JOR)

Attila a döntőben egy erős, verekedős jordán ellenféllel került össze. Azt kértem tőle, hogy az első menet első felében inkább a játékosság/ügyesség, mint a verekedés jellemezze a stílusát. Ezt sikerült is betartania, majd a menet második felétől már keményebb találatokkal meg is fogta az ellenfelét, akire szerintem számolni is lehetett volna. Bár a harmadik menet végére nagyon elfáradt Attila, a hangsúlyos találatok végig az övék voltak, és szerencsére a bírók is így látták a mérkőzést. Megérdemelten nyert. Ezzel együtt is soknak gondolom számára az 54 kg-os súlycsoportot, így 51 kg-ban folytatja majd a versenyzést.

71 kg Gerzsenyi István vs Zeyad Eshaish (JOR)

Gerzsenyi ellenfele viszonylag könnyű mérkőzésekkel került a döntőbe, mert az ellenfeleinél sokkal nagyobb erőt képviselt. István jól tartotta a távolságot az első menetben, és bár fejelését megintették, sikerült hatástalanítania a jordán nagyobb ütéseit. A balhorgai megint szépen találtak Istvánnak, de továbbra is hiányolom tőle a kettes, és hármas kombinációkat. Nagyot harcolt, és jó mérkőzést csinált egy nagyon jó versenyző ellen. Dolgozni fogunk azon, hogy a teljesítményét tovább javítsuk a jövőben.

Örülök, hogy megint szép eredményekkel térhetünk haza erről a tornáról, és hasznos mérkőzéseken, illetve kesztyűzéseken vagyunk túl. A soron következő nagyobb eseményeink idén a már zajló Egyetemi Világkupa mellett, az októberi Felnőtt Női Európa-bajnokság, és a szintén októberi, Mariborban rendezendő Silver Belt Tournament lesz. A varsói lengyel-magyar CSB után novemberben a Leszek Drogosz tornán, valamint a Kölni Világkupán szerepelnek majd a felnőtt válogatottjaink. Sűrű lesz az idei év hátralévő része, és év elején megkezdjük a felkészülést a 2023-as júniusi Európa-Játékokra, amely olimpiai kvalifikációs verseny lesz,” nyilatkozta Bertók Róbert szövetségi kapitány a negyedik versenynapról.

A Musztafa Hajrulahovics Torna negyedik napi eredményei

51kg: Virbán Martin – Sean Mari (ír) 1:2

54kg: Bernáth Attila – Jebril Mahdi Mohammad Al-Matbouli (jordán) 2:1

71kg: Gerzsenyi István – Zeyad Eshaish (jordán) 0:3

Közelgő események