hu +36 1 460 68 79 1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3. [email protected]

Nagy Tímea bronzéremmel zárta a női Európa-bajnokságot

Nagy Tímea a magyar csapat legrutinosabb tagjaként harcolta ki a legjobb négy közé jutást, amely már biztos érmet jelentett számára, és hazánknak. A döntőbe jutás sajnos nem sikerült, a 34 esztendős, de második virágkorát érő ökölvívónk a tizennégy évvel fiatalabb lengyel riválisától kikapott a budvai női Európa-bajnokság hetedik versenynapján.

Nagy Timi egy erős török riválist felülmúlva jutott el a legjobb négy közé, ahol a lengyelek kétszeres U22-es Európa-bajnoka, Martyna Jancelewicz várt rá. Ellenfele ott volt a Bocskai emlékversenyen idén, de a döntőben nem tudott kiállni Timi ellen, most viszont nagyon komolyan vette a mérkőzést, egy pillanatig nem hagyott alább a koncentrációja.

Timi remekül kezdett, meglepte a lengyelt, akinek azonban volt válasza a magyar támadásokra, így a korai előny sajnos gyorsan elveszett. Jancelewicz a mérkőzés második felében mutatott jobb teljesítményt, de Timi is bírta a tempót, mindent kiadott magából, amely most egy bronzéremre volt elegendő.

Nagy Timi mellett öten is a pontszerző ötödik helyen végeztek a montenegrói női Európa-bajnokságon: Szeleczki Lilla (48kg), Lakotár Hanna (52kg), Szűcs Szabina (57kg), Lakos Regina (70kg), valamint Hoffmann Réka (+81kg). A csapat tagjainak jelentős része részt vehet majd a 2023-as U22-es Európa-bajnokságon is.

A regisztrált 164 versenyzőből 154 meg is érkezett a montenegrói kisvárosba, összesen 30 nemzetet képviselve. Anglia, Azerbajdzsán, Bulgária, Csehország, Dánia, Finnország, Franciaország, Görögország, Grúzia, Hollandia, Horvátország, Írország, Koszovó, Lengyelország, Litvánia, Magyarország, Moldova, Montenegró, Németország, Olaszország, Örményország, Románia, Spanyolország, Svájc, Svédország, Szerbia, Szlovákia, Törökország, Ukrajna, és Wales vesz részt az idei női Európa-bajnokságon.

Jól sikerült az első menet, a második menet azonban elment, így az utolsó meneten múlt az érem színe. Én szorosabbnak éreztem a mérkőzést, mint a bírók, de az vitathatatlan, hogy Timi mindent megtett a győzelemért. Ráadásul egy értékes bronzéremmel zárta a versenyt.,” nyilatkozta Nagy Timi elődöntőjéről Seres Attila.

A magyar csapat elődöntős eredménye:

81kg, a döntőbe jutásért: Nagy Tímea – Martyna Jancelewicz (lengyel) 0:5

Közelgő események