hu +36 1 460 68 79 1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3. [email protected]

Gerzsenyi és Cservenka vereséggel kezdte meg a maribori magyar szereplést

Nagy Tímea bronzérmes lett a női Európa-bajnokságon, így a magyar csapat számára ott épp befejeződött a verseny, míg a World Boxing Tour részét képező maribori versenyen pedig megkezdődött a nemzetközi torna. Az első napon Gerzsenyi István, és Cservenka Róbert sem járt sikerrel, közülük utóbbi állt közelebb a győzelemhez.

Bertók Róbert szövetségi kapitány vezetésével négy női és öt férfi versenyző szerepel Szlovéniában az ezüst besorolású eseményen. Ketten léptek ringbe a rövid első napon, a magyar csapatból Gerzsenyi Istvánt a második párban szólították a ringbe. A 21 esztendős versenyző nem kapott könnyű ellenfelet, a mozambiki Tiago Osorio Muxanga ezüstérmes volt az idei Brit Nemzetközösségi Játékokon, és nagyon technikás bokszot mutatott be minden eseményen. Gerzsenyinek nem sikerült a kellő ritmust felvennie, afrikai riválisa ezen a napon jobb volt, és tisztábbak ütött.

A nap utolsó párjában Cservenka Róbert lépett a szorítókötelek közé, abszolút mindent beleadott a szintén küzdeni tudásáról híres szerb Almir Memics ellen. Nagy csata bontakozott ki, mindketten sokat találtak, de a bírók szorosan a szerbet látták jobbnak, míg Robi esetében bizakodhatunk, hogy nem jött ki újabb sérülés.

„71 kg Gerzsenyi István vs. Tiago Osorio Muxanga (MOZ) 0:5

Tudtuk, hogy István ellenfele egy eredményes és rendkívül erős ökölvívó. Elsősorban gyors első kezekre, és sok irányváltásos lábmunkára kértem őt, magas fedezék mellett. István elveszítette az első menetet, de a második menetet sikerült megfordítania. A harmadikban viszont már nem tudta a szükséges elmozgást végrehajtani, így a mozambiki ellenfele jobban tudta érvényesíteni az akaratát és erejét. István nagyot küzdött, de ez az ellenfele ezen a napon jobb volt nála.

75 kg Cservenka Róbert vs. Almir Memics (SRB) 2:3

Cservenka ellenfele ismerős volt a számunkra, hiszen a legtöbb tornán, a világbajnokságon, illetve a kontinensviadalon is láttuk már. Tudtuk, hogy jó képességű ökölvívó, de bíztunk benne, hogy Robi meg tudja oldani. Az első menet a szerb versenyzőé volt, de szoros menetnek láttuk. A második menetben ugyanolyan arányban Robi bizonyult jobbnak. Ekkor már jelezte felém, hogy a bal bicepsze egy régi helyen újra megsérült, de tudta vállalni az utolsó mentet. A harmadik menetben többet ütött a szerb, de többnyire fedezékre. A hangsúlyosabb találatok most is Robié voltak, de a  bírók 3:2-re a szerb versenyzőt látták jobbnak. Jó mérkőzés volt, és azt gondolom, hogy Cservenka Robi kezét is felemelhették volna. Nálam szűken vitte a mérkőzést. Bízom benne, hogy a sérülése hamar helyre fog jönni.,” foglalta össze az első versenynapot Bertók Róbert szövetségi kapitány.

A magyar csapat első napi eredményei Mariborban:

Férfi 71kg – Gerzsenyi István – Tiago Osorio Muxanga (mozambiki) 0:5

Férfi 75kg – Cservenka Róbert – Almir Memics (szerb) 2:3

Közelgő események