hu +36 1 460 68 79 1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3. [email protected]

Buza Rafael és Petrimán Milán a második mérkőzésüket is megnyerték az ifi Vb-n

Buza Rafael, valamint Petrimán Milán az első versenynapon kolumbiai, illetve román ellenfeleket győzött le az ifjúsági világbajnokságon. A La Nucia városában zajló eseményen mindketten ringbe léptek a legjobb tizenhat közé jutásért, és mindketten tovább is jutottak, könnyedébben, mint az első körben.

Mindkét versenyzőnk megnyerte idén az ISF Gymnasiadét, és szép reményekkel érkeztek Spanyolországba. Rafi nem bízott semmit a véletlenre, kiütötte bolíviai ellenfelét, és a legjobb tizenhat közé jutott. Milánnak nehezebb dolga volt az erőszakos albán Allmuca ellen, de technikai tudásával hozta a második összecsapást is.

Az ifjúsági világbajnokságon ezúttal a 2004-es, valamint a 2005-ös korosztály képviselői indulhatnak. A csapatok november 12-én, 13-án megérkeztek Spanyolországba, az ifjúsági világbajnokság november 15-én startol az első versenynappal. A regisztrációk zárását követően 89 nemzet közel 700 ökölvívója nevezett, közülük 209 női ökölvívó, de végül 73 nemzetet képviselve, 597-en érkeztek meg a világbajnokság helyszínére.

„Petrimán Milán lépett először szorítóba, és nagy albán rohamokra számítottunk ezen a mérkőzésen. Láttuk a felvételen, hogy képzetlen, de erőszakos, kellemetlen bunyósról van szó. Az első menetben remekül forgott le Milán, jól tartotta a távolságot, a másodikban egy kicsit visszavett, de így is hozta mindhárom menetet. Legközelebb egy kicsit lazábban kell megoldania az ilyen feladatokat, de büszkék vagyunk rá, hogy második győzelmét hozta a világbajnokságon.

Rafi még egy dél-amerikai ellenféllel került szembe, és felmérte a mérkőzés elején a terepet. Jól mérte fel az ütőtávot, és egy hármas kombinációval be is fejezte a mérkőzést. Olyan pontosra sikerült az egyik ütés, hogy ki is ütötte ellenfelét. Büszkék vagyunk rá is, megyünk tovább előre,” nyilatkozta Varsányi Áron a harmadik versenynapról.  

A magyar csapat harmadik napi eredményei az ifjúsági világbajnokságon

63.5kg: Buza Rafael – Leandro Nova (bolíviai) – KO győzelem az első menetben

67kg: Petrimán Milán – Jemin Allmuca (albán) 4:1

Közelgő események