hu +36 1 460 68 79 1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3. [email protected]

Gémes Levente döntő fölényes sikerrel kezdett az ifi Vb-n egy éremesélyessel szemben

Buza Rafael, valamint Petrimán Milán után junior Eb-bronzérmesünk, Gémes Levente is bejutott a legjobb tizenhat közé, mégpedig nem is akármilyen sikerrel. A La Nucia kisvárosában zajló ifjúsági világbajnokságon a magyar csapat negyedik napi mérlege egy győzelem, és két vereség volt.

Gémes Levente az egyik legnagyobb tehetségünk a 2005-ös korosztályban, és ezt ismételten bizonyította a negyedik versenynapon, amely számára a bemutatkozást jelentette. A lengyel ellenfelet legyőző ukrán Dmitro Maha nem számított ideális első ellenfélnek, de Levente nagyon magabiztosan kezdett, és egy másik sebességi fokozatban bokszolt. A második menetben döntésre is vitte a dolgot, döntő fölénnyel győzte le ukrán ellenfelét.

Varga Franciska a Szilézia Open ezüstérme után az ifi világbajnokságon meglepetésre készült, de sorsolása balszerencsés volt, mert a súlycsoport fő aranyesélyesével, az Ázsia-bajnok indiai Rudrika ellen találkozott. Ezt a feladatot nem tudta megoldani, akárcsak Kovács Kruzitó, aki guatemalai riválistól szenvedett vereséget.

Az ifjúsági világbajnokságon ezúttal a 2004-es, valamint a 2005-ös korosztály képviselői indulhatnak. A csapatok november 12-én, 13-án megérkeztek Spanyolországba, az ifjúsági világbajnokság november 15-én startol az első versenynappal. A regisztrációk zárását követően 89 nemzet közel 700 ökölvívója nevezett, közülük 209 női ökölvívó, de végül 73 nemzetet képviselve, 597-en érkeztek meg a világbajnokság helyszínére.

„A vereség ellenére úgy gondolom, hogy Franciska sokat fejlődött az elmúlt egy évben. Véleményem szerint a bíró hagyhatta volna tovább bokszolni, nem volt megütve,” foglalta össze Franciska vereségét Seres Attila.

„Gémes Levente nagy iramban kezdte az ukrán ellen a mérkőzést, és egy perc után ráérzett, hogy mit kell csinálnia a ringben. Az első menetet 4:1-re nyertük meg, a másodikban pedig egy bal-jobb kombinációval sikerült leütnie ellenfelét, és a bíró beszüntette a mérkőzést.

Kovács Kruzitó egy képzett guatemalai ellen találkozott, űzte-hajtotta az első menetben, úgy éreztük szoros volt. A második menet első perce még jól sikerült, de utána folyamatosan nőtt a különbség, nem sikerült gyors kombinációkat bevinni. Egy technikás ellenféltől kaptunk ki,” nyilatkozta Varsányi Áron a negyedik versenynapról.  

A magyar csapat negyedik napi eredményei az ifjúsági világbajnokságon

63kg: Varga Franciska – Ravina (indiai) – döntő fölényes vereség a második menetben

57kg: Kovács Kruzitó – Hugo Amador Mendez (guatemalai) 0:5

71kg: Gémes Levente – Dmitro Maha (ukrán) – döntő fölényes győzelem a második menetben

Közelgő események