hu +36 1 460 68 79 1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3. [email protected]

Veres Roland: Különleges esztendő vár rám a magyar bajnoki címet követően

A 23 esztendős Veres Roland bronzérmet szerzett a jereváni felnőtt férfi Európa-bajnokságon májusban és azóta is jelentős fejlődésen ment keresztül az egyik legnagyobb ígéretünk. A korábbi kick-boksz világbajnok a miskolci országos bajnokság döntőjében a kispesti Bundovics István ellen okos, tanári bokszot mutatott be és új súlycsoportjában, az 57 kilóban idehaza is aranyéremmel debütált.

Veres Roli a magyar boksz egyik legtudatosabb versenyzője, folyamatosan építi a karrierjét, amelyben a klubja, és a Magyar Ökölvívó Szakszövetség is mindenben támogatja. A 2023-as év nagyon mozgalmasnak ígérkezik az ő számára is, de rengeteg sparringgal tervezi a felkészülését.

„Jól éreztem magam a felnőtt magyar bajnokságon, ez annak is köszönhető, hogy Miskolc városa és a Magyar Ökölvívó Szakszövetség remek versenyt szervezett, színvonalas döntőkkel.

Örülök, hogy egy új súlycsoportban is tudtam diadalmaskodni, remek felkészülésem volt és hálás vagyok a klubomnak, a Halker Király Teamnek. Idén más lesz számomra, mint az ünnepi időszak korábban, mert szeretnék Oroszországba utazni, hogy folytassam a fejlődésem.

Ahogy mindenki tudja, 2023 a kvótaszerzés éve. Nagyon fontos és emiatt különleges esztendő vár rám. Szeretném megmutatni, hogy világszinten is az elitbe tartozom, és azokat a versenyzőket, akik még előttem vannak, mindenképpen szeretném utolérni és természetesen le is hagyni.

Edzőtáborokban szeretnék minden potenciális ellenféllel találkozni, a fogyasztásom 57 kilóba sikeres volt, és remek állapotban érzem magam.

Nem kérdés a célom, és az álmom, a 2024-es párizsi olimpián már senkit sem szeretnék magam előtt látni. Mindent erre teszek fel, bárkivel kesztyűzök, és az összes munkám ennek rendelem alá” – mondta Veres Roland.

Hajrá, magyar ökölvívás!

Közelgő események