hu +36 1 460 68 79 1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3. [email protected]

Értékes szakmai előadásokkal zárult a 2022-es év a hagyományos edzőképzésen

A Magyar Ökölvívó Szakszövetség utolsó fontos programja a 2022-es esztendőben az edzőképzés nagy sikerrel zajlott a hétvégén. A korosztályos edzők, Bertók Róbert szövetségi kapitány, Juhász Roland, dr. Lénárt Ágota, valamint további szakemberek tartottak előadásokat.

A Magyar Ökölvívó Szakszövetség a Covid-19 alatt indított számos edzőképzést, amelynek egyik legfontosabb állomása a szombati továbbképzés volt.

Bertók Róbert szövetségi kapitány foglalta össze az eseményeket, amelyek nemcsak beszámolókat, hanem szakmai és tudományos előadásokat is tartalmaztak. Jövőre sok feladat vár a magyar ökölvívás minden szereplőjére, de a 2022-es évet követően bizakodhatunk a további sikerekben.

„A rendezvényre nagy volt az érdeklődés, nagy öröm, hogy szinte minden klub képviseltette magát az eseményre. A regisztrációt és reggelit követően a rendezvényt Kurtucz Csaba elnökhelyettes nyitotta meg, majd köszöntötte a helyszínen lévőket Köpf Károly MET főtitkár. Ezt követően Tóth Zsuzsanna főtitkár asszony tartott beszámolót az IBA és az EUBC szövetségek aktuális történéseivel és az IBA edzőképzési programjával kapcsolatban.

A korosztályos edzők,  Dorkó Péter (serdülő keret), Törteli Ferenc (junior keret), Ács József (ifjúsági keret), Seres Attila és Ancsin Kata (női keret) megtartották a rövid szakmai beszámolóikat és a tervezett jövő évi programtervüket mutatták be röviden. Ezt követően részletesen vázoltam a MÖSZ edző kreditrendszerrel kapcsolatos tudnivalókat, valamint visszatekintettünk a 2022. évi versenyeredményekre, az elindított programok eredményeire.

A korosztályos beszámolók után vázoltam a 2023. évi felnőtt válogatott keretre vonatkozó verseny és edzőtábor tervezetet heti bontásban az egész évre. Szintén bemutatásra került a szakmai programon túl, a teljes felkészülés terhelési periodizációs tervezet, valamint az OSEI nyugalmi és terheléses vizsgálatok időpontjainak meghatározása.

A jövő évi programot szoros együttműködésben dolgoztam ki Dr. Sáfár Sándorral (Testnevelési Egyetem Edzéselméleti és Módszertani Kutatóközpont adjunktusa), és Dr. Kovács Péterrel (OSEI Teljesítménydiagnosztikai Kutató Osztály Vezetője). A fő prioritásokat a női illetve a férfi vb, valamint olimpiai súlyokban a június végén kezdődő Európa Játékok, ami egyben olimpiai kvalifikációs verseny – jelentik majd.

A KSI ökölvívó edzőtermében folytak a délutáni előadások. Első programként, Dr. Somogyi Péter a keretorvosi aktualitásokról tartott beszámolót, míg Juhász Roland a „Győzelem bírói szemmel” címmel tartott érdekes és nagyon hasznos előadást.

A program végén Dr. Lénárt Ágota (sportpszichológus, pszichoterapeuta), az edzői kommunikációval kapcsolatos nagyszerű előadását hallgathatták meg a jelenlévők. A programot a mérkőzések előtti, közbeni és utáni fizikai és teendőkkel illetve mentális/kommunikációs tudnivalókkal kapcsolatban történő prezentációm zárta.

Kurtucz Csaba elnökhelyettes végig jelen volt az eseményen, így lehetősége nyílt arra, hogy kötetlen beszélgetéseket folytasson a jelenlévő edzőkkel és klubvezetőkkel.

A következő esztendő is tartogat újabb szakmai újításokat. A MÖSZ egyik legújabb szakmai programjai között szerepel, hogy lehetőséget biztosít a magyar ökölvívó edzők részére, külföldi tanulmányutakon való részvételre.

A Magyar Edzők Társasága elismerően nyilatkozott a MÖSZ programjairól. Az edzőképzési program természetesen folytatódik a 2023. évben is” nyilatkozta a szombati programról Bertók Róbert szövetségi kapitány.

Közelgő események