hu +36 1 460 68 79 1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3. [email protected]

Rába Noémi és Kapcsos Vivien is aranyérmes a Dracula Openen

Váradi Sándor győzelmét követően további két elsőséget gyűjtöttek be a lányok az Aradon véget ért Dracula Open ifjúsági és junior tornán. Rába Noémi, és Kapcsos Vivien révén a magyar küldöttség, így három aranyérmet szerzett a rangos versenyen, amelyen olyan nagyhatalmak is részt vettek, mint Ukrajna, Üzbegisztán, Örményország, Grúzia, Azerbajdzsán, Olaszország, Románia, Lengyelország, és Spanyolország. Rába Noémi magabiztos volt a szerbiai Női Nemzetek Kupája tornán januárban, és semmit sem bízott a véletlenre a romániai eseményen sem, magabiztosan utasította maga mögé a teljes mezőnyt. Kapcsos Vivien is lengyel ellenféllel szemben bokszolt a döntőben, de már az első menetben döntésre vitte a dolgot, döntő fölénnyel győzött.

„Rába Noémi egyhangú pontozással, míg Kapcsos Vivien pedig az első menetben eldöntötte az összecsapást, döntő fölénnyel nyerte meg a Dracula Opent. Noémi sikerrel vette az akadályt lengyel ellenféllel szemben, folyamatos nyomás alá helyezte riválisát. Petrimán Patrícia, Fazekas Katalin, Nyögéri Sára szoros mérkőzésen kaptak ki, de az ezüstérem így is szépen csillog.

Az ifi lányoknál Horváth Laura a spanyolok egyik legjobbjával került össze, küzdelmes mérkőzésen az ellenfelünk bizonyult jobbnak. Komjáthi Nóra lengyel ellenféltől kapott ki, így Laura és Nóri is ezüstéremmel zárta a tornát. Büszke vagyok mind a juniorokra, mind pedig az ifikre, külön gratulálok a klubedzőknek, hiszen nagyon sokat fejlődtek az elmúlt pár hónapban a lányok” – foglalta össze Ancsin Katalin az utolsó nap teljesítményét.

A magyar csapat hatodik napi eredményei a Dracula Openen

Junior lányok 46 kg: Petrimán Patrícia – Gabriela Wawszczyk (lengyel) 0:5

Junior lányok 50 kg: Fazekas Katalin – Rebecca Micaela Muller (román) 1:4

Junior lányok 52 kg: Rába Noémi – Antonina Hader (lengyel) 5:0

Junior lányok 54 kg: Nyögéri Sára – Rocio Maria Trigos Bucur (román) 0:5

Junior lányok 75 kg: Kapcsos Vivien – Daria Skubiszenska (lengyel) – döntő fölényes győzelem az első menetben

Ifjúsági lányok 52 kg: Horváth Laura – Noelia Gutierrez (spanyol) 0:5

Ifjúsági lányok 75 kg: Komjáthi Nóra – Oliwia Araszewska (lengyel) 0:5

Hajrá, magyar ökölvívás!

Közelgő események