hu +36 1 460 68 79 1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3. [email protected]

Bertók Róbert – Hazánk legjobbjai is ringbe szállnak a Bocskai emlékversenyen

Bertók Róbert – Hazánk legjobbjai is ringbe szállnak a Bocskai emlékversenyen

A hagyományoknak megfelelően idén is a Bocskai emlékverseny nyitja az esztendőt, a 65. alkalommal megrendezésre kerülő nemzetközi torna a magyar válogatott első erőfelmérője lesz a 2021-es évben. A válogatottak számára a Bocskai emlékverseny kötelező, de mindannyian profi szemlélettel várják a visszatérést a nemzetközi mezőnybe.

A Magyar Ökölvívó Szakszövetség (MÖSZ) legfontosabb idei, hazai rendezésű felnőtt eseményére február 7-e és 13-a között kerül sor Debrecenben. Az első versenynap február 8-a, míg a döntőket 12-én rendezik meg, így a Bocskai emlékverseny öt napos lesz idén. A közelgő esemény a koronavírus járvány nehézségi ellenére is megrendezésre kerül, amely így a dr. Bajkai István elnök vezette MÖSZ szakmai sikere.

Bertók Róbert szövetségi kapitány számára a Bocskai emlékverseny az egyik legfontosabb válogató is, több súlycsoportban nagyon kiegyenlített harc folyik a csapattagságért, így minden bizonnyal a magyar válogatott tagjai nagyon éles állapotban érkeznek Debrecenbe. Több nemzetközileg magasan jegyzett versenyző látogat el a Bocskaira három kontinenst képviselve, így megfelelő motivációban nem lesz hiány.

A női és a férfi legjobbjainak teljesítménye egyben visszajelzés is a válogatottak jelenlegi állapotáról, amely a debreceni esemény előtt nemzetközi összetartással indít. Dunaújvárosban már a hölgyek készülnek, a következő héten pedig a fiúk kerülnek sorra a válogatott összetartás során ugyanazon a helyszínen.

„Az erős nemzetközi mezőny mellett természetesen ringbe szállnak hazánk legjobbjai is a február 7-én kezdődő Bocskai emlékversenyen, amely hosszú idő után az első igazán komoly megmérettetést jelenti majd a számunkra. Nem kérdés, hogy a Bocskai emlékverseny komoly jelentőséggel bír a válogatottba való bekerülést illetően.

A bő keret részt vesz egy-egy hét válogatott edzőtáborban is a debreceni esemény előtt. A héten a nők edzőtáboroznak Ancsin Katalin és Seres Attila irányításával, jövő héttől pedig a férfi kerettel dolgozunk majd Dunaújvárosban. A munkámat most is Alvics Gyula és Régi Dániel segítik, de lehetőséget biztosítok egy-két edző számára, hogy egy napra bekapcsolódhassanak a munkánkba.

A felkészülés fontos szakaszában, a jövő héten az osztrák, és az algériai csapattal fogunk kesztyűzni. A dunaújvárosi terem viszonylag ismeretlen a csapat számára, így idegen helyszínen, ismeretlen, de erős ellenfelekkel hangolódhatunk a Bocskai emlékversenyre. Bízom benne, hogy az összes válogatott versenyzőnk kiváló formában, és egészségesen fog majd ringbe szállni ezen a nagy hagyományokkal bíró nemzetközi eseményen,” értékelte a felkészülést Bertók Róbert szövetségi kapitány.